Skip Navigation Links.
 

Julebrev fra Vorma økonomi og regnskap SA

28.12.2015

Vorma logo F_ny

Årets julebrev med nytt fra Vorma økonomi og regnskap SA er sendt ut på e-post til alle kunder med registrert e-postadresse.

 

Vi minner samtidig om å telle varelageret 31.desember. Julebrevet inneholder varelagerliste som du kan fylle ut og sende inn til din regnskapsfører.

 

Har du ikke fått julebrevet på e-post kan du finne det her:

Julebrev 2016 landbruk 

Julebrev 2016 forretning 

 

Takseringsreglene 2016

02.03.2015

Skatteetaten

Takseringsreglene med satser for verdsetting av lager og inntektssatser m.m. er nå tilgjengelig. Du finner reglene for 2016 her.

Regelverk ved kontantkjøp og -salg

19.06.2015

pengesekkVed kontantbetaling kan du risikere å miste fradragsrett for kostnader og merverdiavgift. I Vorma økonomi og regnskap er dette en problemstilling vi møter fra tid til annen.

 

I denne artikkelen kan du lese mer om regelverket for kontantkjøp, tap av fradragsrett for kostnader hvor det betales kontant, kontantsalg og fakturaer.

Dataflyt i landbruket

02.03.2015

Dataflyt er et felles IKT-system i landbruksnæringa for standardisert elektronisk transport av avregninger direkte inn i regnskapssystemet, ferdig kontert og kodet. Vorma har tidligere vært deltaker i pilotprosjektet tilknyttet Landbrukets Dataflyt. Piloten er nå avslutta og endelig versjon foreligger.

 

Vi setter pris på at du som produsent går inn og gir samtykke til at Vorma og økonomi og regnskap kan hente ut avregninger direkte. Varemottakere som er med i Dataflyt er Tine, Nortura, Gartnerhallen, Felleskjøpet, Strand Unikorn og Glommen skog. For å gi ditt samtykke eller lese mer om Landbrukets Dataflyt, gå inn her.

Bilagsbehandling

arkivmappe
Her følger en orientering om bilagsbehandling,
frister for levering av bilag til Vorma og Skatteetatens frister.

Foran årsoppgjøret 2015

02.03.2015

norgesbondelag

Skattebilaget "Foran årsoppgjøret 2015" står på trykk i Bondebladet nr 5/2016 og er også tilgjengelig på Bondelagets nettsider. Bilaget gir en fyldig omtale av aktuelle problemstillinger knyttet til årsoppgjøret for 2015, og aktuelle regelendringer i 2016. Bilaget er skrevet av rådgiver Elling Bjerke i Bondelagets Servicekontor AS.

 

"Foran årsoppgjøret 2015" finner du her

 

Webbaserte tjenester

For å enkle kommunikasjonen mellom regnskapsfører og deg som kunde kan vi tilby flere webbaserte løsninger med bilagslevering, fakturering, rapportering og inn- og utbetalinger.  

Fagartikler fra Romerike Landbruksrådgiving

10.12.2012

Landbruksrelaterte fagartikler fra Romerike Landbruksrådgiving finner du her.

Aktuelle lover og forskrifter

Paragraf_lov

Her følger et utvalg lover og forskrifter som er aktuelle.

Orientering om rutiner for regnskapførers håndtering av hvitvaskingsloven

hvitvasking
Hvitvaskingsloven trådte i kraft 1. januar 2004, og utvidet kretsen av rapporteringspliktige til også å gjelde enkelte yrkesgrupper utenfor finansiell sektor – deriblant eksterne regnskapsførere.